Σεμινάρια

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και οι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και οι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Oct   2021
Info:
 • Oct   2021

 • Αθήνα,
 •   ,
 • Δήμητρα Ζωγοπούλου
 • Ισχύουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις για:
  α) τους φυσικούς μέλη της ΕΕΦ,
  β) για όσους παρακολουθούν παράλληλα και άλλο σεμινάριο της ΕΕΦ,
  γ) και για πολύτεκνους, άνεργους, ΑμεΑ, κλπ.,
  δ) Εφάπαξ εξόφληση των διδάκτρων.
Αιτήσεις Ανοικτές Αίτηση συμετοχής

 

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΤΡΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 100 ΩΡΩΝ

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και οι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

………μέσω της ΤΕΧΝΗΣ !!!!!!!!

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οργανώνει Πρόγραμμα Εξειδίκευσης, με τίτλο «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και η Δεξιότητα διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων μέσω Τέχνης» διάρκειας 100 διδακτικών ωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του επιμορφωτικού αυτού σεμιναρίου είναι η προσέγγιση καλλιτεχνικών θησαυρών της ανθρωπότητας ώστε να πλησιάσουμε σε μια καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση, της αξίας και του πνεύματος των κοινωνιών και των πολιτισμών που τα δημιούργησαν.

Επίσης να ανακαλύψουν οι εκπαιδευτικοί μας, τόσο των θεωρητικών όσο και των θετικών σπουδών (ζωγράφοι, μουσικοί, συγγραφείς και το σύνολο των καλλιτεχνών έχουν εμπνευστεί από φυσικές επιστήμες και μαθηματικά για να δημιουργήσουν τα έργα τους) , ότι η Τέχνη είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδασκαλία τους για να γίνει το γνωστικό αντικείμενο περισσότερο ελκυστικό και κατανοητό από τους μαθητές τους.

Μέσα από την γνώση αλλά και την αποδοχή της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της ισοτιμίας των πολιτισμών θα υποστηριχτεί η ανάπτυξη και η εξέλιξη του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Επιπροσθέτως μια σειρά από ασκήσεις θα αναπτύξει τις σχεδιαστικές, χρωματικές και συνθετικές δεξιότητες του εκπαιδευόμενου, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις προσωπικές δυνατότητες και επιλογές του.

Θα δοθούν περιπτώσεις καλλιτεχνικών πρότζεκτ προς μελέτη, συζήτηση, και ανάλυση. Οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε διαδραστικές ασκήσεις (εκπαίδευση εργαστηριακού τύπου).

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις πάνω σε έργα καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες του κόσμου σε κοινά θέματα (όπως το περιβάλλον, τα φύλα, τα κοινωνικά ήθη η την πολιτική), αλλά και έργα αφηρημένης τέχνης τα οποία εμπλουτίζουν την παγκόσμια κοινότητα και τον πολιτισμό. Έτσι θα καταστεί ικανός να τα κοινωνήσει στους μαθητές του

Η τέχνη είναι μια παγκόσμια γλώσσα, είναι επικοινωνία πάνω από εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές. Μας διδάσκει, μας επηρεάζει, μας εμπνέει. Τα έργα τέχνης, όχι μόνο αγγίζουν την ανθρώπινη ψυχή αλλά διαδίδουν καθαρές καλλιτεχνικές και οικουμενικές αξίες με σκοπό την ανύψωση του ανθρωπίνου πνεύματος και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου .

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, είτε έχουν κάποια καλλιτεχνική παιδεία είτε όχι και θέλουν να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια επιμόρφωσης στα ζητήματα της τέχνης, καθώς και της ανάγνωσης της αισθητικής του «Άλλου»

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 1. Η Τέχνη, μια παγκόσμια κοινή γλώσσα. Ας την μιλήσουμε
 2. Ο διαπολιτισμικός ρόλος του Καλλιτέχνη-Επιστήμονα στη σύγχρονη κοινωνία.
 3. Η αναγνώριση βασικών χαρακτηριστικών του «Άλλου» μέσω του κώδικα της Τέχνης, πέρα από θρησκευτικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και εθνικά όρια.
 4. Μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και Ανθρωπότητα.
 5. Ο Διάλογος Λαών και Πολιτισμών.
 6. Δημιουργική εξάσκηση και ανάπτυξη σχεδιαστικών δεξιοτήτων
 7. Προσέγγιση του «Διαφορετικού», του «Άλλου», του «Άγνωστου». Διερεύνηση της ευκαιρίας που έχουμε ως ανθρώπινη οικογένεια να διαμορφώσουμε καλύτερα το μέλλον.
 8. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου μέσω της Τέχνης ( όπως ζωγραφική, μουσική , χορός, λογοτεχνία κ.λ.π.)

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διότι καλλιεργεί τη γνώση και τη διάδοση των Αξιών της Τέχνης. Εμπλουτίζει τις σχεδιαστικές δεξιότητες του συμμετέχοντα / εκπαιδευόμενου και την εμπειρία του σε επίπεδο βαθύτερης κατανόησης και προσέγγισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Οι εισηγητές είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού Α.Ε.Ι., καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες και στελέχη με πολύχρονη εμπειρία και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση.

Τρόπος Υλοποίησης-ΥΒΡΙΔΙΚΟ

 • Μαθήματα δια ζώσης Ώρες 20
 • .Εξ αποστάσεως με μέθοδο Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Ώρες 20
 • .Εξ αποστάσεως με μέθοδο Ασύγχρονης Εκπαίδευσης (πλατφόρμα) Ώρες 30
 • .Υλοποίηση Project Ώρες 20
 • .Παρουσίαση Project σε Συνέδριο Ώρες 10

Η Διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες, 3 μήνης διάρκειας

 

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ

Ειδική τιμή 120 σε Μέλη της Ε.Ε.Φ. και 100 ευρώ για Φοιτητές Πανεπιστημιακών Σχολών. Με την εγγραφή καταβάλλεται προκαταβολή 50% και τα υπόλοιπο ποσόν στο τέλος του Σεμιναρίου.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Δρ Ελένη Πολυχρονάτου

Εικαστικός, Διδάκτωρ Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης ΑΣΚΤ

τηλ. 6937657816

email: elenapoly9@yahoo.gr

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν βιβλία σε έντυπη μορφή και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και συμπληρωματικό υλικό (π.χ. διαφάνειες διαλέξεων και σχετική με το αντικείμενο και τον κλάδο ελληνική και ξένη αρθρογραφία / βιβλιογραφία).

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Οι εκπαιδευόμενοι για την απόκτηση του πιστοποιητικού, υποβάλλονται σε προφορική αξιολόγηση με συζήτηση στο τέλος του προγράμματος. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση παρέχεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης, διαφορετικά λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Για περισσότερες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Δήμητρα Ζωγοπούλου, τηλ: 210-3635701, 6936004508 (καθημερινές 15:00-19:00).

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους, e-mail ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στο : eefdia@yahoo.gr

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ …………................................................................................

ΟΝΟΜΑ ……………………………………………………………………………….......

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ……………………………………………………………………………………..

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ……………………………………………………………………………………..

ΔΙΕΥΘΝΣΗ ……………………………………………………………………………………..

ΠΟΛΗ …………………………………………………………………………………….

ΤΗΛΕΦΩΝΟ …………………………………………………………………………………….

 

Αίτηση συμετοχής
Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια

Location