ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΦ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΦ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 2020

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και 30 και πλέον χρόνια, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει τους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς Φυσικής.

Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί της ΕΕΦ, χαρακτηρίζονται από το επιστημονικό τους κύρος και την υπευθυνότητα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας (οργανωτική προετοιμασία, επιλογή θεμάτων, επιτήρηση, βαθμολόγηση γραπτών, ανακοίνωση αποτελεσμάτων, βράβευση μαθητών).

Στον διαγωνισμό της ΕΕΦ υπάρχει συγκεκριμένη ύλη, η οποία ανακοινώνεται έγκαιρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στον διαγωνισμό.

Οι θεματοδότες είναι πανεπιστημιακοί αλλά και μάχιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι γνωρίζουν τη σχολική πραγματικότητα.

Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν και να ανταποκριθούν σε μέρος αυτών.

Ο διαγωνισμός είναι πανελλήνιος και συμμετέχουν φορείς και πανεπιστήμια από όλη τη χώρα και όχι ένα μόνο πανεπιστήμιο (από την Αθήνα), ενώ πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα και όχι σε λίγες μόνο πόλεις της Ελλάδας.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με σκοπό να τιμήσει τους διακριθέντες μαθητές, πραγματοποιεί τελετές βράβευσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι τελετές αυτές είναι φυσικά δωρεάν, κάτι που γνωρίζουν οι χιλιάδες μαθητές και γονείς που έχουν παραστεί σε αυτές. Κάποιοι συκοφαντικά υποστήριξαν πριν από καιρό το αντίθετο, αλλά ανακάλεσαν αφού, αν και προκλήθηκαν, ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους περί «τελών βράβευσης».

Οι μαθητές που θα διακριθούν από την Α΄ και Β΄ Λυκείου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Κραϊόβα, 1-6 Ιουλίου 2020. Όσοι μαθητές κατακτήσουν μετάλλιο στη Βαλκανιάδα εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε τμήματα της επιλογή τους.

Όσον αφορά τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φυσικής, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια εκκρεμότητα, δηλώνουμε ωστόσο ότι σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε φέτος να συμμετάσχουν και οι μαθητές από τον δικό μας διαγωνισμό.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

 Σας καλούμε να συμβάλετε και εσείς στην επιτυχία του διαγωνισμού μας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Τα παραρτήματά μας σε όλη την χώρα να επικοινωνήσουν με τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, προκειμένου να προετοιμάσουμε οργανωτικά τον διαγωνισμό.

Οι διευθυντές των σχολείων να έρθουν άμεσα σε επαφή με τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνοντας την πρόθεσή τους να διαθέσουν τα σχολεία τους ως εξεταστικά κέντρα.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν στα παραρτήματά μας και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης  την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν ως επιτηρητές, προκειμένου να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο και την αξιοπιστία του διαγωνισμού.

Θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε στον διαγωνισμό να μπορέσουν να λάβουν μέρος και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, ολική ή μερική τυφλότητα κ.ά.), οπότε θα θέλαμε τη συνδρομή σας προκειμένου να βοηθήσετε στην εξέταση αυτών των μαθητών.

Πάμε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε τον πιο επιτυχημένο διαγωνισμό και να δώσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες τη χαρά της συμμετοχής και της αριστείας.

Το ΔΣ της ΕΕΦ            

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια