ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Παρατηρούμε με λύπη την προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς μετά από πολλά χρόνια να περιλαμβάνει ένα μικρό αριθμό φυσικών. Επιπλέον, εμφανίζονται οι 58 από τις 87 διαθέσιμες κενές θέσεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου!
Είναι δύσκολο να δεχτεί ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος ότι σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Κεντρική, Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει κανένα κενό φυσικού.
Ο υπολογισμός των κενών βάση του αθροίσματος των ωρών της πρώτης ανάθεσης και τη διαίρεση με το 20 οδηγεί σε λάθη. Δεν λαμβάνει υπόψη τη δεύτερη ανάθεση, που έχουν οι ήδη υπηρετούντες μέσα στα νόμιμα πλαίσια και φυσικά την υφιστάμενη κατάσταση, που βιώνουμε όλοι στα σχολεία.
Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού είναι η εμφάνιση πλασματικής εικόνας υπεράριθμων φυσικών. Πρόκειται για στρέβλωση, που προκαλείται από την κείμενη νομοθεσία υπολογισμού οργανικών κενών διορισμού.
Έχουμε το εξής παράδοξο: Όταν υπολογίζονται και ανακοινώνονται τα κενά από τα ΠΥΣΔΕ να είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που υπολογίστηκαν στις μετατάξεις. Αυτό οφείλεται στο ότι τα κενά υπολογίζονται το πολύ ανά δύο σχολεία και λαμβάνεται υπόψη η δεύτερη ανάθεση. Η υπεραριθμία λύνεται πριν τις πάσης φύσεως τοποθετήσεις.
Συνεπώς, στον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων υπολογίστηκαν πλεονάσματα που δεν υφίστανται, αλλά προκύπτουν λογιστικά, λόγω του αλγορίθμου πρόσθεσης ωρών πρώτης ανάθεσης και διαίρεσης με το 20.
Παρακαλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να αναθεωρήσετε τόσο τον αριθμό όσο και τις περιοχές διορισμού.
Η Επιτροπή Παιδείας της ΕΕΦ