ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 3ου «Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2021-2022 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 3ου «Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2021-2022 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2021-2022 ο οποίος διεξήχθη εξ' αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και η κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους την Σάββατο 21 Μαΐου 2021 στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1o βραβείο: 600 ευρώ_ Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων - Εργασία: «Το ενεργειακό app-οτύπωμα του σχολείου μας».

2o βραβείο: 400 ευρώ_ Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη - Εργασία: «Τα αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους έξυπνους δρόμους».

3o βραβείο: 250 ευρώ_ 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου - Εργασία «Δημιουργία ενημερωτικού εντύπου για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ΑΠΕ & Κατασκευή ηλιακού κυττάρου από ανακυκλώσιμα CDs & Blu-ray Discs».

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Διάκριση Καινοτόμίας _ 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας - Εργασία «Ηλιακά τροφοδοτούμενος μετεωρολογικός σταθμός».

Διάκριση Σχεδιασμού και Εφαρμογής _ Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς - Εργασία: "Μελέτη φωτισμού της κεντρικής πλατείας του Δήμου Πειραιά"

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής ή και διάκρισης τους και μια δωρεάν συνδρομή για το περιοδικό «Physics News», που εκδίδεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλους τους μαθητές και επιβλέποντες καθηγητές και τους ευχαριστεί για την υποστήριξη τους σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο ευρύτερης ευαισθητοποίησης των νέων για την αντιμετώπιση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας, την Κλιματική Αλλαγή.

Η Κριτική Επιτροπή

Δρ. Δημούδη Αργυρώ, Καθηγήτρια Διευθύντρια, Εργαστήριο Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων και Οικισμών, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Δρ. Καλαΐτζίδης Δημήτρης, Συντονισμός Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Δρ. Κόρας Ανδρέας, Φυσικός και ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Τεχνικός Ενεργειακός Μελετητής σε έργα ΑΠΕ.

Δρ. Παπαγεώργας Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

κ. Πειρουνάκης Δημήτρης, Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (ΕΠΠΕ)

Δρ. Πλάτων Πατλάκας, Φυσικός, Μετεωρολόγος

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια