Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση Βράβευσης Μαθητικών Διαγωνισμών Φυσικής 2020

Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση Βράβευσης Μαθητικών Διαγωνισμών Φυσικής 2020

Αθήνα, 1/3/2021

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 η διαδικτυακή εκδήλωση απονομής βραβείων στις μαθήτριες και στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά τον περσινό 30ό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου, τον διαγωνισμό Interanational Young Naturalists' Tournament 2020 και την 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, στην οποία η Ελλάδα κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο.

https://www.youtube.com/watch?v=BOjKUqppzWc

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως και μεταδόθηκε ζωντανά, παρευρέθησαν περισσότεροι από 120 μαθήτριες, μαθητές και απόφοιτοι, οι οποίοι, μετά την απονομή των βραβείων τους, παρακολούθησαν την ομιλία του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου, με θέμα: «Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν»

https://www.youtube.com/watch?v=z97HpwmLhTs

Την εκδήλωση βράβευσης τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασία Γκίκα, η οποία εξήρε την αδιάλειπτη παρουσία και προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών μέσα από πλήθος επιστημονικών, μαθητικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, χαρακτηρίζοντας την ως την πιο δυναμική και δραστήρια εκπαιδευτική και επαγγελματική ένωση στην πατρίδα μας.

Εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κ. Γκίκα συνεχάρη όλους όσοι διακρίθηκαν στους τρεις διαγωνισμούς, αναφέροντας ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην διαμόρφωση νέων με δημοκρατική σκέψη, σκεπτόμενων, μαχητών μελλοντικών πολιτών του 21ου αιώνα, κάτι που αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου. Εν συνεχεία απένειμε τα βραβεία στις μαθήτριες και στους μαθητές που διακρίθηκαν στους δύο διεθνείς διαγωνισμούς και υποδέχθηκε στο βήμα τον κ. Σιμόπουλο.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για την υποστήριξη τους, τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και φυσικά να συγχαρεί όλους, μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν αλλά και διακρίθηκαν στους περσινούς Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φυσικής, υπό αυτές τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και πρόοδο σε όλες και όλους, στους επόμενους στόχους και στην ζωή τους γενικότερα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια