Διακρίσεις της ελληνικής ομάδας στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

Διακρίσεις της ελληνικής ομάδας στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

Ένα αργυρό, ένα χάλκινο μετάλλιο και μια εύφημη μνεία απέσπασε η ελληνική ομάδα των μαθητών που συμμετείχε στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στη Θεσσαλονίκη.
Πρώτος ήλθε στον διαγωνισμό ένας 15χρονος Ρουμάνος που φοιτά σε δημόσιο σχολείο. Κι όλα αυτά συνέβηκαν από τις 14 έως και τις 18 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Σχολής , χάρη στις πολύχρονες επίμονες προσπάθειες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που συμβαίνει χάρη στις χρόνιες και επίμονες προσπάθειες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών Για πρώτη φορά 10 βαλκανικές χώρες συμμετέχουν σε μια κοινή διοργάνωση , τη Βαλκανική Ολυμπιάδα που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών και η πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για διεξαγωγή της στη Θεσσαλονίκη, έγινε αμέσως δεκτή.
Στον διαγωνισμό, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι μαθητές από τα Βαλκάνια, οι οποίοι πρώτευσαν στους εθνικούς διαγωνισμούς των χωρών τους.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την Αιγίδα της European Physical Society (EPS), της Balkan Physical Union (BPU), του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος είναι η καλή προετοιμασία και των ελλήνων μαθητών στους διεθνείς διαγωνισμούς Φυσικής, και στην Ολυμπιάδα Φυσικής, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και φυσικά η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής κυρίως , σε θέματα εκπαιδευτικά», εξηγεί o Κώστας Βουρλιάς , Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών BPU Καθηγητής Μ.Ε. MSc, Δρ. Διδακτικής της Φυσικής.

Βαλκανικό Θερινό Σχολείο της ΕΕΦ στη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές του Βαλκανικού Θερινού σχολείου, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, (διαλέξεις, εργαστήρια, πρόγραμμα) και να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους επιστήμονες από τα Βαλκάνια, καθώς και καθηγητές που έχουν οδηγήσει τους μαθητές και τις χώρες τους στην κατάκτηση μεταλλίων στις Ολυμπιάδες Φυσικής.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συμμαθητές τους από τις άλλες Βαλκανικές χώρες, αλλά και να ενημερωθούν για τους διεθνείς διαγωνισμούς Φυσικής.

Photo Gallery

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια