Διεθνής διαγωνισμός Φυσικής International Young Physicists Tournament (IYNT)

Διεθνής διαγωνισμός Φυσικής International Young Physicists Tournament (IYNT)

Η Ελλάδα φέτος παίρνει επίσημα μέρος για πρώτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό Φυσικής International Young Physicists' Tournament (IYNT). Ο 32ος κατά σειρά διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στις 6-13 Ιουλίου 2019.Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων, η Ελλάδα κλήθηκε να συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα και workshop με την ομάδα της Βουλγαρίας και ανταποκρίθηκε.

Στην ελληνική αποστολή έλαβαν μέρος:
Απόστολος Μιχαλούδης - Team leader
Αλέξανδρος Κιζιρίδης - Φοιτητής συνοδός
Βικτωρία Αμοιρίδου - μέλος ομάδας
Ζαχαρούλα Κιγμίκη - μέλος ομάδας
Όλγα Κούφα - μέλος ομάδας
Φαίδρα Τσολακίδη - μέλος ομάδας
Ελεάννα Παπαϊωάννου - μέλος ομάδας

Ο φιλικός αγώνας είχε την έγκριση του Υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας και σπόνσορες το ερευνητικό κέντρο πυρηνικής Φυσικής INRNE καθώς και το OSOS (Open Schools for Open Societies).

Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπειρία και να εκπαιδευτεί πάνω σε όλους τους ρόλους του διαγωνισμού. Οι καθηγητές από τη Βουλγαρία έδωσαν χρήσιμες και ουσιαστικές συμβουλές στις μαθήτριές μας και τις βοήθησαν να βελτιώσουν τις εργασίες τους.
Ταυτόχρονα συζητήθηκε το μέλλον της διοργάνωσης και αποφασίστηκε να γίνει ετήσιος θεσμός, με την Ελλάδα και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών να αποκτούν πιο ενεργό ρόλο.

Στην φωτογραφία είναι οι:
Αλέξανδρος Κιζιρίδης
Ελεάννα Παπαϊωάννου
Βικτωρία Αμοιρίδου
Όλγα Κούφα
Φαίδρα Τσολακίδη
ΖαχαρούλαΚιγμίκη
Απόστολος Μιχαλούδης

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό αυτόν, καθώς και για τον διαγωνισμό International Young Naturalists' Tournament (IYNT) για τους μικρότερους μαθητές μπορείτε να βρείτε :

Στις ιστοσελίδες:
https://www.facebook.com/iyntHellas/

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια