Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη σε λίγες μέρες πριν “εξαφανιστεί” για 400 χρόνια.

Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη σε λίγες μέρες πριν “εξαφανιστεί” για 400 χρόνια.

Ένας πράσινος κομήτης πρόκειται να περάσει την ερχόμενη εβδομάδα από τη Γη πριν εξαφανιστεί για 400 χρόνια. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το New York Post, το οποίο αναφέρει ότι ο εν λόγω κομήτης ονομάζεται Nishimura και έχει το μέγεθος περίπου 800 μέτρων ή αλλιώς μισού μιλίου. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Nishimura θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ορατός στο βόρειο ημισφαίριο της Γης για πέντε ημέρες και θα μπει στο ηλιακό μας σύστημα την Τρίτη, ενώ θα περάσει από μία ασφαλή απόσταση 78 εκατομμυρίων μιλίων μακριά, καθώς θα κατευθύνεται προς τον ήλιο. 

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τις έρευνες, ο κομήτης θα γίνει ξανά ορατός στο τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά αυτή τη φορά μόνο από το νότιο ημισφαίριο. Οι άνθρωποι θα μπορούν να τον εντοπίσουν 90 λεπτά πριν την αυγή όπου και θα τον δουν να περνάει κοντά στον αστερισμό του Λέοντα. 

Όπως έγινε γνωστό, αυτός ο πράσινος κομήτης θα γίνει όλο και πιο λαμπερός κάθε μέρα καθώς πλησιάζει τον ήλιο, ενώ ο Paul Chodas της NASA δήλωσε: Θα χρειαστεί κάποιος ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να τον ξεχωρίσει και θα πρέπει να ξέρει που να κοιτάξει για να τον δει.  

Θα πλησιάσει πολύ πιο κοντά στον ήλιο, περνώντας σε απόσταση 21 εκατομμυρίων μιλίων (σχεδόν 34 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από το άστρο στις 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Alan Hale, του επιστήμονα που ανακάλυψε τον κομήτη Hale-Bopp, ιδρυτή και πρόεδρο του Earthrise Institute.

Ο κομήτης Nishimura ολοκληρώνει μία τροχιά περίπου κάθε 430 έως 440 χρόνια, «που σημαίνει ότι η τελευταία φορά που πέρασε κοντά στον Ήλιο (και θα μπορούσε να πλησιάσει τη Γη) ήταν γύρω στο έτος 1590, πριν από την εφεύρεση του τηλεσκοπίου», δήλωσε ο Δρ. Paul Chodas. «Δεν ξέρουμε αν ήταν αρκετά φωτεινό για να το δει κανείς με γυμνό μάτι τότε».

Κανένα βίντεο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου δεν φαίνεται να αντιστοιχεί στον Nishimura, αλλά θα έπρεπε να είναι πολύ φωτεινό για να φανεί, είπε ο Hale.

Ο κομήτης είναι ελάχιστα φωτεινός ώστε να είναι ορατός από τη Γη λόγω απόστασης και θα κινείται κοντά στον ορίζοντα, επομένως τα κιάλια είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον δούμε, είπε ο Chodas. Και οι σκοτεινοί ουρανοί μακριά από τα φώτα της πόλης παρέχουν βέλτιστη θέαση.

Το Sky and Telescope έχει μοιραστεί χάρτες που μπορούν να βοηθήσουν τους θεατές του ουρανού να εντοπίσουν τον κομήτη.

Εάν προσπαθείτε να διακρίνετε τον κομήτη από άλλα αντικείμενα στον νυχτερινό ουρανό, να έχετε κατά νου ότι η ουρά του κομήτη θα δείχνει πάντα μακριά από τον ήλιο επειδή το φως του ήλιου πιέζει συνεχώς τα λεπτά σωματίδια σκόνης, δήλωσε ο Dave Schleicher, αστρονόμος στο Παρατηρητήριο Lowell. στην Αριζόνα.

Photo Gallery

Video

Πηγή: https://unboxholics.com/

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια