Θερινό Σχολείο Stem για μαθητές Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη

Θερινό Σχολείο Stem για μαθητές Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΕΦ ανακοινώνει τη λειτουργία Θερινού Σχολείου STEM για μαθητές Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη από 26 μέχρι και 30 Αυγούστου 2019

Τα μαθήματα θα είναι πρωινά από τις 9.00 μέχρι τις 14.00 και θα διεξαχθούν στους χώρους του Εργαστηρίου του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου (γωνία Βούλγαρη με Παπαναστασίου, περιοχή Νέας Ελβετίας). Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα κάνουν ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες μετρήσεις, ενώ θα εκτελέσουν και έξυπνα πειράματα Φυσικής με τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων (smartphone), στο χώρο του σχολείου, αλλά και στο Magic Park !  Επίσης θα εισαχθούν στο κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπως αυτός φαίνεται με τα μάτια ενός ανθρώπου των Φυσικών Επιστημών, μαθαίνοντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες του μικροελεγκτή Arduino. Η ΕΕΦ φιλοδοξεί οι γνώσεις που θα αποκομίσουν τα παιδιά να αυξήσουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τις Φυσικές Επιστήμες και παράλληλα να τα βοηθήσει να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και των Διαθεματικών εργασιών τους.

Το Θερινό Σχολείο STEM απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο, με προτεραιότητα αυτά της β και γ Γυμνασίου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60 ευρώ, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονται : τα αναλώσιμα υλικά, η χρήση του μικροελεγκτή Arduino με τους αισθητήρες, ένα καθημερινό μικρογεύμα στο διάλειμμα των δραστηριοτήτων και η επίσκεψη στο Magic Park.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον σύνδεσμο :

 https://docs.google.com/forms/d/1umhD9RbXH3NrXS8p3Sfjv0MTraI2dxgVEa_i-25KYkg/viewform?edit_requested=true

        
Τα παιδιά που τελικά θα εγγραφούν, θα ενημερωθούν με νεώτερο email στη ηλεκτρονική διεύθυνση του κηδεμόνα. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε τηλεφωνικά στο 210-3635701  και ώρες  15:00-19:00 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια