ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ
ΑΣ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ…
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) έχει επιδιώξει να υπηρετήσει την αποκάλυψη,
την ακρίβεια και την καθαρότητα του επιστημονικού λόγου στη χώρας μας, την παρουσίαση
των ερευνητικών της προσεγγίσεων, αλλά και την εφαρμογή των εκπαιδευτικών της δράσεων στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Τους σκοπούς αυτούς η Ε.Ε.Φ. μακροπρόθεσμα έχει προσεγγίσει σε όλο το διάβα
της παρουσίας και εξέλιξης της στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό, κατανοητό και αποδεκτό από όλους τους επιστημονικούς και πολιτισμικούς φορείς της.
Στην πορεία όμως αυτής της εξέλιξης η Ε.Ε.Φ. θεώρησε ότι η φυσική επιστήμη οφείλει
να διασυνδέεται λειτουργικά με τη φιλοσοφία, την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά και το θρησκευτικό προβληματισμό, χωρίς ωστόσο να αποδέχεται (γνωσικά) όλες τις εκφάνσεις τους.
Επειδή όμως η Ε.Ε.Φ. απευθύνεται στην κοινωνία και όχι μόνο σε περιορισμένες ομάδες φοιτητών Α.Ε.Ι., συνδιαλέγεται επιστημονικά με τα μέλη της με εξωστρέφεια (διαλεκτική και συναισθηματική) για να μπορέσει η προσπάθεια της να είναι χρήσιμη, καρποφόρα και αποτελεσματική.
Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφώσει μία  “πλατφόρμα” γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών που απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της ελληνικής κοινωνίας (μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και απλούς πολίτες 
που είναι “εραστές” του ορθού επιστημονικού λόγου).
Με αυτές τις προδιαγραφές που προσδιορίζουν το επιστημονικό μας όραμα πορευόμαστε με τον επιστημονικό κόσμο, αλλά και με όλους τους ενδιαφερόμενους που εντάσσονται
στο όραμα αυτό.
Με την ελπίδα ότι οι αρνητές αυτού του οράματος θα συνειδητοποιήσουν τις πολυδιάστατες πτυχές του για να μπορέσουν και αυτοί να προωθήσουν την επιστημονική και εκπαιδευτική ανανέωση της ελληνικής κοινωνίας.

Δρ. Αρτέμης Μ. Αθανασάκης
Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ.
Υπεύθυνος Τύπου της Ε.Ε.Φ.

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια