Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών ΙΥΝΤ

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών ΙΥΝΤ

Η Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συμμετείχε για πρώτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών ΙΥΝΤ (International Young Naturalists' Tournament). Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, 18-24 Αυγούστου. Συμμετείχαν 21 ομάδες από 12 χώρες.

Ο διαγωνισμός IYNT αφορά μαθητές 12-16 ετών, οι οποίοι διαγωνίζονται σε θέματα από όλα τα πεδία των Φ. Ε. και απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιότητες στην παρουσίαση, στη συζήτηση και στην αιτιολόγηση της επιστημονικής έρευνας.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από 5 ομάδες, οι οποίες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους, η οποία διήρκησε όλη τη σχολική χρονιά.

Εκεί έπρεπε να αντιμετωπίσουν χώρες με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και με περισσότερο οργανωμένες δομές υποστήριξης και προετοιμασίας.

Εντούτοις, όλες οι ελληνικές ομάδες στάθηκαν επάξια απέναντί τους. Μάλιστα, δύο από αυτές (team Anatolia Colege και team Pinewood) κατάφεραν να κερδίσουν χάλκινα μετάλλια, δείχνοντας τις μεγάλες ικανότητες των μαθητών μας αλλά και τις δυνατότητες που έχουν να ανέβουν ακόμη ψηλότερα.

 

Ελληνικές ομάδες:

Anatolia College: Αξαρλή Ασημίνα (captain), Πέιος Γεώργιος, Μαυρομάτη Όλγα, Κούφα Όλγα

Anatolia High School: Παπαγεωργίου Νικόλαος (captain), Παπαϊωάννου Ελεάννα, Μπάμπας Γεώργιος, Ράπτη Ελένη, Τσολακίδη Φαίδρα Μαρία, Μπόγκα Μάριος

Pinewood: Arsenou Anna (captain), Voulgari Phaedra, Katafygiotis Boris, Detao Lin, Ricky Wang, Κιγμίκη Ζαχαρούλα

American Farm School: Γραικός Δημήτριος (captain), Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Καραλιόλιος Απόστολος, Κοκορότσικου Αγνή Ιωάννα, Τσιωνάς Θαλής, Μωραλίδης Ιάσονας

E.F.I.: Μαλιγκούδη Μαριάνθη (captain), Τελλόγλου Μακρίνα, Παπαϊωάννου Αναστασία, Δανδάκης Κωνσταντίνος, Βαφειάδης Δημήτριος, Καφετζής Δημήτριος

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι ασπάστηκαν το όραμά μας για διεθνείς επιτυχίες των μαθητών μας σε ομαδικούς διαγωνισμούς και αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους στην προετοιμασία των ομάδων μας.

 

Εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Απόστολος Μιχαλούδης

εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διαγωνισμούς ΙΥΝΤ & ΙΥΡΤ

 

Photo Gallery

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια